С водосвет изпратиха участници в похода по стъпките на Ботевата чета

С водосвет изпратиха участници  в похода по стъпките на Ботевата чета | StandartNews.com

Петдесетината родолюбци от старозагорските гимназии са членове на младежкия клуб по пешеходен туризъм към туристическо дружество „Сърнена гора"

С водосвет на централния площад пред общината и пожелание „на добър път" бяха изпратени старозагорските участници в похода по стъпките на Ботевата чета. От днес до 2 юни, когато ще отбележим 139 години от подвига на поета-революционер, петдесетината младежи и девойки, заедно с хиляди родолюбци от цялата страна, ще изминат славния път на Ботев и неговите четници от Козлодуй до лобното място на войводата на в. Околчица във Врачанския Балкан. Седемдневният поход е национална инициатива и се организира за 69-ти път.

„Щом ви има Вас и България ще я има", обърна се развълнуван председателят на общинския съвет Емил Христов към учениците от старозагорските гимназии с пожелание да уважават и обичат все така българската история.

Младите планинари от младежкия клуб по пешеходен туризъм към туристическо дружество „Сърнена гора" поеха по 120-километровия маршрут с Ботевия химн „Тих бял Дунав...". Всеки ден те ще вървят около 30-ина километра и ще нощуват в базови лагери в палатки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай