С вино и усмивка на партиен конгрес

С вино и усмивка на партиен конгрес | StandartNews.com

Винената партия стъпи на 3 континента за 18 години

Благоевград. Няма друга такава партия като Винената. Тя хем е с принос към политическото многообразие в страната, хем политиката никога не е била и няма да е в дневния й ред. Затова и на най-високия партиен форум нейните членове не идват напрегнати и сериозни, а усмихнати и весели.

В събота вечер ще заприиждат стотици мъже и жени към "конгресния център" - ресторант в Симитли. Делегатите на 18-ия конгрес ще носят различни съдове с вино – шишета, бъклици, туби, че и малки бидони. За да има достатъчно от „напитката на истината", която ще бъде осветена от свещеник. Ще пристигнат делегати от цялата страна, ще има групи чак от Бургас, Поморие и Любимец.

„Ние сме партия с ново мислене, носител сме на уникалната българска духовност, на човешката добрина и други добродетели. Вършим народополезни дела, искаме обединение на българския народ. Акумулираме добрина, човечност и приятелство. Виното ни дава радост, но не ни прави за резил. Девизът ни е : Чрез виното да забравим злото", заяви неизменният председател и идеолог на партията Иван Лулейски. На 21 декември през 1996 година поставят началото й с няколко съратници, всички привърженици на напитката на боговете. Лулейски се похвали, че за 18 години партията има над 1200 членове на три континента – Европа, Азия и Северна Америка. Той ще връчи партийните книжки на десетки нови „винени глави". Ще раздаде и извинителни бележки на мъжете, които да ги оправдаят пред съпругите им за закъснението, тъй като купонът ще продължи и след полунощ.

„Дари ни, мили Боже, любов, макар до време, но вино, ако може, и след като умрем. Където няма вино, няма любов", категорични са хората във Винената партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай