С вино и любов празнуват чирпанлии

С вино и любов празнуват чирпанлии | StandartNews.com

Стара Загорa. С две в едно ще отбележат чирпанлии 13 февруари. Те ще почетат по традиция Трифон Зарезан и Св. Валентин на фестивала „Вино и любов”. Той ще се проведе за втори път на централния площад „Съединение”, съобщиха от общината в Града на Яворов.

Фиестата започва точно на обяд в петък, а докога ще продължи зависи от издръжливостта на ценителите на хубавото вино. Четири от винарните в региона ще черпят на воля с прочутите чирпански вина – мавруд, памид, карапамид, димят, тамянка и др. Всеки от производителите е обещал да изкара по едно голямо буре с вино, поне половин тон, на площада. Естествено, няма да липсва и прочутите чирпански наденички. На Св. Валентин пък е посветен големият базар, на който ще се продават сувенири, валентинки, картички и други аксесоари за влюбените.   

И тази година чирпанлии и гостите им ще изберат в края на феста най-добрия виночерпец и най-пивкото вино. Гласуването ще бъде със специално талони по време на почерпката. Освен наградите победителите ще получат и бонус от общинарите – една седмица да рекламират безплатно своята продукция в медиите.  

На празника ще звучи само българска музика, тракийски хора и песни, в изпълнение на оркестър „Чирпан” и неговите солисти, канят в аванс любителите на българския фолклор, виното и любовта  любезните домакини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай