С видеокамери и СОТ пазят уникална алея в Разлог

С видеокамери и СОТ пазят уникална алея в Разлог | StandartNews.com

Община Разлог в близките дни ще осигури надеждна охрана на откритата миналата седмица уникална Панорамна алея „Стъпалата" над града. Тя бе изградена в местността Голак по европейски проект по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония в партньорство с македонската община Гевгелия.

„Наясно сме, че трябва да се погрижим за сигурността на обекта. Положихме много усилия, подкрепи ни цялото население на Разлог. Затова сме длъжни да го предпазим от вандали и злосторници. В близките дни ще монтираме видеокамери в целия район, които ще бъдат свързани със СОТ", заяви кметът на общината Красимир Герчев. За опазването на Панорамна алея „Стъпалата" ще се грижи специално наета фирма. Всички изградени съоръжения и красотата на това място трябва да се спасят от набезите на хора, които са решили да рушат и съсипват безнаказано, допълни градоначалникът.

В алеята най-голямата атракция е 12-метрова кула, от която се открива страхотна панорама към цялата Разложка котловина и планините Пирин, Рила и Родопите. Много туристи вече посещават алеята. Идват не само от курорта Банско, но и от целия Пирински край.

Местността Голак отдавна е известна туристическа дестинация. Панорамна алея „Стъпалата" може да се утвърди като един от най-атрактивните обекти в Югозападна България. Има интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за отдих, дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата. Уникални по своя характер „спирки" и кулата дават неповторими сетивни изживявания за възприятие на уникалната природа чрез слух, аромат и допир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай