С бодиарт „Ябълката на раздора" приключва научен форум

С бодиарт „Ябълката на раздора" приключва научен форум | StandartNews.com

Необичаен завършек на научната конференция с чуждестранно участие „Цвят и Храни" са предвидили организаторите от сдружение „Група Цвят – България".

След поредицата доклади, посветени на здравословното хранене и качеството на храните, които се консумират и произвеждат, участниците във форума ще станат свидетели как легендата за Ябълката на раздора ще бъде пресътворена върху голо женско тяло.

Сцена на бодиарт пърформънса ще бъде Пазарът на Мол Варна, където в събота художничката Елена Димитрова ще изрисува митологичния сюжет върху тялото на красивия модел Инсаф Алавия. Бодипейнтингът ще бъде съпътстван от кратък моноспектакъл.

С артистичня хепънинг ще бъде открита изложбата „Цвят и Храни", която представя творбите на признати художници, студенти в Националната художествена академия и млади таланти от различни школи и училища, както и специално подготвена колекция с детски рисунки и произведения по темата.

Любопитното е, че част от произведенията - художествени платна, фотоси, пластики и приложно изкуство, са сътворени още същия ден, на Пазара на Мол Варна по време на съботния Фермерски пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай