С архивни кадри най-големият ни курорт разказва историята си

С архивни кадри най-големият ни курорт разказва историята си | StandartNews.com

Добрич. По повод своя 45-годишен юбилей и с подкрепата на Столична община най-големият курорт по родното Черноморие - Албена, открива на 10 април на Моста на влюбените до НДК изложба.

Инициативата е и в подкрепа на кандидатурата на София за столица на културата през 2019 г. Над 100 фотоса и картички от периода 1969-1980 г., събрани в 56 пана ще представят пред погледите на минувачите по интересен начин красотите на родното ни крайбрежие и ще покажат развитието на морския туризъм у нас. Сред ценните експонати е снимка от 24 август 1969 г., която показва тогавашния държавен глава Тодор Живков, който прерязва официално лентата на курорта, разполагал по това време с 6 хотела, 4 ресторанта и 2 бара.

Интерес предизвикват и снимки от провежданите през годините конкурси за Мис и Мистър Албена и Мис Черно море. В паната място намират и картички, изпращани през годините от гости на курорта. Изложбата е част от инициативите, с които Албена ще чества тържествено 45-годишния си рожден ден през август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай