Руските туристи зависят от Путин

Руските туристи зависят от Путин | StandartNews.com

„Руските туристи зависят от президента на руската федерация. Пазарът с Русия е изключително зависим от това какво казва президентът на Руската федерация", заяви в Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с представители на бранша от област Добрич. „Сами виждате, че това, което липсва тук при вас, на север, са държавните служители и техните деца. Ще информираме и президента Путин. Поканила съм за разговор председателя на Агенцията по туризма на Руската федерация, който е с моя ранг, но аз не мога да диктувам на президента . Проблемът не е от определени действия или бездействие на българската държава", обясни Ангелкова и увери хотелиерите, че министерството работи с всички сили този проблем да не съществува догодина.

От следващата година ще бъде въведена и единна система за туристическа информация. Данните за настанените туристи ще се събират онлайн в реално време. Подготвя се споразумение с МВР и изработването на общ софтуер за регистрациите, каза още Николина Ангелкова.

Изготвена е концепция за плажовете, която браншовиците ще обсъждат до края на септември. „Плажовете ще бъдат разделени на функционален принцип и ще получат различни категоризации. За всеки плаж ще има различни правила. Защото сега се вижда, че те не могат да бъдат отдавани под наем. По справка на МРРБ от 209 плажа, са отдадени 95. Ще целим с нашата концепция за крайния потребител чадърът да е на минимална цена или на нулева", обеща Ангелкова и уточни, че за плажовете са изготвени 3 варианта.

Рекламната стратегия през 2016 г. включва основно онлайн реклама и дигитален маркетинг. „Това означава увеличаване на журналистическите турове и на туровете за туроператори. Те ще бъдат повече от 100. Изготвят се стратегически партньорства с големите туроператори, както и с нискотарифни авиокомпании, особено с тези от Турция. Намалява се много участието в телевизиите, тъй като те изискват голям бюджет", обясни министър Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай