19:04 ч.

03.03.14

1 мин.

792

0

0

Русенци на пътя за София, искат канализация

от Ина Петрова |

Русенци на пътя за София, искат канализация

Русе. За трети пореден ден жители на русенските квартали "Средна кула" и "Долапите" излязоха вчера на международния път Русе - София. Те блокираха за близо 2 часа движението на изхода на дунавския град, въпреки че периодично се пропускаха превозните средства. Събралите се русенци протестираха заради липсата на канализация в двата квартала. "В дворовете на къщите вече няма място за нови септични ями, заради които се получава и пропадане на имотите", коментираха от създадения инициативен комитет. Проект за изграждане на канализация и водопровод съществува, но засега няма финансиране за реализацията му.


 


"Общината си е свършила работата, има избран изпълнител за строителство и за надзор, има договореност и за отпускане на банков кредит, докато дойдат парите от Министерството на околната среда и водите", каза пред протестиращите русенският кмет Пламен Стоилов. Междувременно от Областна администрация съобщиха, че за днес е насрочена среща на областния управител Венцислав Калчев, кмета и представители на двата квартала.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент