Русенски пенсионер спечели агне от томбола

Русенски пенсионер спечели агне от томбола | StandartNews.com

Пенсионерът Атанас Атанасов спечели голямата награда от Великденската томбола, която бе разиграна днес преди обед в Русе. Той отнесе у дома си живото агне, което бе най-атрактивната от всички 100 награди, осигурени от русенски фирми за празника, предаде БГНЕС.

Атанас е участвал в томболите за Великден и през изминалите години, но за пръв път печели. Споделя, че най-вероятно ще занесе агнето на вилата, защото няма как да го гледа на терасата.

Великденската томбола е част от програмата на традиционното Великденско хоро, което се прави за 15-та поредна година на площада в Русе. То се организира от общината и Фолклорен танцов театър "Найден Киров", които бяха подготвили голяма концертна програма с участие на местните фолклорни състави – ФТТ "Найден Киров" с оркестър, солисти, детски ансамбъл и школа за народно пеене, ансамблите "Здравец" и "Русчуклийче" при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към детския център.

Публиката участва в различните конкурси - за най-здраво яйце-борец, най-красиво писано яйце, най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак.

Преди да започне тегленето на томболата, на площада се изви и голямото Великденско хоро, под звуците на оркестъра на ФТТ "Найден Киров".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай