Розалин Петков ще довършва Колодрума

Розалин Петков ще довършва Колодрума | StandartNews.com

Новият управител на Пловдив търси пари за нови пътища

Бисерът в короната на новото пловдивско строителство - многофункционалната спортна зала Колодрума, е сред приоритетите на новоназначения областен управител под тепетата Розалин Петков. Ако трябва, всеки ден ще ходя в Министерски съвет, но ще осигуря необходимите средства за довършването на залата, обясни при встъпването си в длъжност миналата седмица Петков. Той е кадър на ГЕРБ със солиден управленски опит. От години като зам.-кмет в Община Пловдив той е дясната ръка на кмета Иван Тотев, като отговаряше за най-тежките ресори - общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците. Винаги когато градоначалникът е отсъствал от Пловдив, Петков поемаше управлението и според колегите му се е справял много добре. 49-годишният финансист има диплома на икономист от Варненския университет по икономика. Преди да влезе в кметския екип на Тотев през 2011 г., беше отново негов заместник, но като областен управител в мандата от 2009 до 2011 г. Преди това трупа опит като висш кадър на СИБАНК. В периода от 1999 до 2004 г. е бил главен счетоводител на ВМЗ, където се издига до икономически директор на оръжейницата. Освен професионална Розалин Петков прави и политическа кариера от години, тъй като е сред учредителите на ГЕРБ Карлово и е сред най-верните активисти на партията на Бойко Борисов.

Сега от служебния кабинет новият губернатор ще търси средства и за други големи проекти. "Още през 2009 година с инж. Иван Тотев задвижихме доста големи инфраструктурни проекти", обяснява Петков. Един от тях - пътят Асеновград-Пловдив, който трябва да бъде удвоен, вече е на фаза изпълнител. Друго, което е важно за областта, е околовръстният път Царацово-Асеновград, както и пътят Ягодово-Асеновград. Идеите са в новия програмен период да бъде включена и оставащата неремонтирана отсечка Баня-Карлово, каза Петков. За чистки в Областната управа не иска да мисли, но забелязва назначения, при които е заобикалян законът.

Петков приема назначението си за областен управител с чест и голяма отговорност. Смята, че ще оправдае доверието на министър-председателя на временното правителство. "Надяваме се в негово лице правителството да има представител на всички кметове на община Пловдив", каза и кметът Иван Тотев по повод назначението на заместника му за областен управител. Той подчерта, че с назначението на Петков комуникацията между общинската и областната администрация ще се подобри значително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай