Ротарианци правят детски спешен кабинет в Дупница

Ротарианци правят детски спешен кабинет в Дупница  | StandartNews.com

Детски спешен кабинет се обособява към центъра за спешна медицинска помощ в Дупница. Всички необходими ремонтни дейности и оборудването ще бъдат осигурени от "Ротари клуб" в града. Част от средствата са събрани на благотворителен бал за Коледа.

Първоначалната идея на ротарианците била с парите да се купи линейка за Спешния център, но като станало ясно, че се очаква доставка на нова техника, решили да пренасочват средствата към обособяването на стая за децата, на които се налага спешен медицински преглед. Намерението е до края на тази година кабинетът да е готов.

Според статистиката за 2014 година спешно са прегледани 544 деца, от които 250 са настанени за лечение в болница, а 58 деца са претърпели битови и транспортни травми. Идеята ни е децата да не стават свидетели на тежките случаи, които попадат в Спешния център обясни президентът на "Ротари клуб"-Дупница Кольо Илиев. Според него обособяването на детски спешен кабинет се прави за първи път у нас.Дупнишките ротарианци очакват подкрепа и от колегите им в страната, които намират идеята за добра и полезна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай