Ротарианци помагат за битката с диабета

Георги Икономов

Ротарианци помагат за битката с диабета | StandartNews.com

Ротари клуб „Банско – Разлог" ще подпомогне изследването на деца за риск от диабет. Ротарианците ще го направят със съдействието на кмета на зимния курорт Георги Икономов и Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Ще се организира среща с деца, родители, учители и граждани.

Кампанията ще премине под мотото „Защитете нашето бъдеще. Деца и диабет в училище. Да поговорим за диабета" и е под патронажа на Министерството на здравеопазването и Комисията по здравеопазване. По време на кампанията ще бъде измервана кръвната захар на ученици в училищата на територията на общините Банско и Разлог. Сред основните цели, към които е насочена инициативата, са насърчаване на безопасна и подкрепяща училищна среда за децата с диабет и борбата с дискриминацията, постигане на държавна подкрепа за промяна в системата за децата с диабет в училищата, повишаване на информираността за диабета и насърчаване за здравословен начин на хранене и навици в училищната общност.

„Считам, че кампанията ще бъде изключително полезна. Подкрепям инициативата на Ротари клуб „Банско – Разлог", с която децата от детска и училищна възраст ще бъдат обхванати и изследвани за риска от диабет. Превенцията сред подрастващите е важна за запазване на здравето на децата ни", заяви кметът Икономов. Срещата с деца, родители, учители и граждани ще се проведе на 17 април от 17:30 часа в Посетителски информационен център – Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай