Ромите от Долни Цибър искат работа

Ромите от Долни Цибър искат работа | StandartNews.com

250 – 3000 роми от Долни Цибър излязоха в понеделник на протест в центъра на селото. Те искат работа, а не социални помощи. Мнозина не могат повече да изхранват семействата си, а имат и деца, които пращат на училище. Второто им искане е да се ремонтират пътищата до селото, а третото – 14-дневките да се намалят на 5- дневки. Това са дните, които те трябва да отработват, за да получат социални помощи от 42 лв.

Подкрепям протеста на моите съселяни, каза кметът Камен Димитров. През други години по това време сме имали по 100 места по програми за социална заетост. Тази година нямаме нито едно. Затова хората се бунтуват.

Ромите изпратиха писмо до правителството, в което го молят да уважи исканията им. То ще бъде предадно от заместник-областния управител Петър Петров. Молбата им чу и кметът на община Вълчедръм Иван Барзин. И той обеща да работи за повече места по програмите, които хранят ромите години наред.

Представителите на местната и на държавната власт обещаха да дадат отговор на ромите за исканията, които поставят, в срок от 3 седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай