Роми нападат българи, опитват се да изнасилят момиче

Роми нападат българи, опитват се да изнасилят момиче | StandartNews.com

Сблъсък между българи и роми се е състоял снощи в село Гара Орешец, община Димово, предадоха от ОДМВР-Видин. Група роми във видимо нетрезво състояние от село Медовница, пристигнали в близкото село и започнали да нападат българските младежи, да щипат и дърпат момичетата, като дори се опитали да изнасилят едното. Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин от кмета на селото.

Според очевидци около 22.00 часа по време на купон, младеж от село Медовница поканил на танц местно момиче, с която се познавал, но тя му отказала. След което между тях възникнал емоционален спор, при който момчета я ударил през лицето. Тази сутрин кметът разбрал за случката от майката на девойката и сигнализирал в полицията. Работата на униформените продължава.

Майката на нападнатото момиче се оплакала на кмета, който се обадил в полицията. Той твърди, че видял синини по лицата на момичетата.

Хората от село Гара Орешец вече се страхуват дори за живота си. Те са изнудвани от ромите да купуват стоки, които им се предлагат с директни заплахи, пише tribali.info.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай