Рокери от страната и чужбина с шоу между Рила и Пирин

Рокери от страната и чужбина с шоу между Рила и Пирин | StandartNews.com

Над 1000 рокери от страната, Словения, Гърция и Македония озвучиха планините Рила и Пирин с рев на мотори и рок музика. „Синовете на вятъра" се събраха в петък в местността Предел. Любителите на моторите по традиция откриха своя десети юбилеен събор с водосвет за здраве. Поредният мото рок фест се организира от Мотоклуб „Пирински вълци" – Благоевград. След църковната служба дойде ред на атрактивните надпревари.

Десетки рокери – мъже и жени, се надпиваха бира, мятаха и бутаха бирен кег. Първата вечер на сцената забиха групите „Future Boogie", „Black rose" и „Т-34". След полунощ рокерите се забавляваха с рок караоке с DJ Pop Core. „Настроението е страхотно. За първа година ни гостуват десетима рокери от два клуба в Словения. Всеки момент очакваме към купона да се присъединят наши братя от Гърция и Македония", каза в събота сутринта Методи Методиев-Вожда, президент на "Пирински вълци".

Почетната обиколка на Разлог започва днес в 12,30 часа. Преди това хилядите участници в събора ще почетат паметта на загиналия в катастрофа през 2010 година по време на сбирката на рокерите Петрослав Крумов от Радомир. Те ще поднесат венец на паметната му плоча. След обиколката на града следва състезание за атрактивно каране и драг гонки. Няма да мине без състезание за най-много и най-атрактивни татуировки, за най-шумен мотоциклет, за най-добра самоделка. Ще се играе боулинг с дамски чорап на главата, ще има и надпревара по лапане на кебапче от мотор и мото дартс. Втората вечер концерти ще изнесат музикална банда „Rock Heart" – трибют банда на „MOTORHEAD", „METALLICA" и „ACDC", „VULGAR BULGAR" – трибют банда на „PANTERA", и „Обратен ефект".

„Да си рокер означава да имаш две много важни неща - свобода и братство. Да си свободен да направиш своя избор във всяка една ситуация и да имаш подкрепата на своите братя - "Синовете на вятъра". А за всички нас любовта към мотора е религия", казва Вожда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай