Созопол изпревари КАН с яхтите

Созопол изпревари КАН с яхтите  | StandartNews.com

Яхтмени от цяла България окупираха яхтения порт в Созопол, за да видят най-новото бижу сред RIB лодките Capelli T 40. Кандидат-купувачите имаха шанса да тестват лично луксозната моторница и да полетят с нея по вълните. Морският тестдрайв омагьоса гостите и ги остави без дъх. Феновете на лодки буквално луднаха по новата Capelli T 40, която пленява с изискан италиански дизайн и няма конкуренция по скалата качество-цена. Световноизвестният производител на RIB лодки Умберто Капелли пристигна лично в Созопол специално за презентацията на най-новия си модел.
Той лично придружаваше гостите за всеки трип в морето.

Презентацията в Созопол се случи месец преди луксозното издание на Яхтеното изложение в Кан през септември, където тя ще бъде официално представена. С решението си да я покаже първо в Созопол, собственикът на компанията - производител Умберто Капелли направи реверанс за клиентите си в България. Той призна, че е очарован от нашето черноморие и бе категоричен, че марината в Созопол конкурира най-известните яхтени пристанища по света. Капелли е сред най-известните и преуспяващи производители на яхти и през последните години диктува модата в дизайна на RIB лодки.

Красавицата Capelli T 40 има два извънбордови двигателя Mercury, всеки от които 300 к.с, дванадесет метров корпус, широк близо четири метра, просторна палуба с тераса, подходяща за най-веселата и безгрижна компания. Оборудвана е с кабина, в която има кухненско обзавеждане и самостоятелно помещение с баня и тоалетна.

Компанията Cantieri Capelli, която е лидер в бранша е основана през 1974-та година от Давиде Капелли, като производител на рибарски лодки. Благодарение на изключителния му бизнес нюх, иноваторът насочва вниманието си към разработването на лодки с корпус, изграден от фибро стъкло. По-късно към него се присъединява и неговият син Умберто.

Непобедимият тандем достига завиден пазарен дял още през 1992 година, когато поставят началото на производството на надуваеми лодки с кил от фибростъкло.

В момента корабостроителницата произвежда 16 модела стъклопластови лодки и 29 надуваеми. Възходът на Cantieri Capelli се дължи на качеството на произвежданите от компанията изящни лодки и модерната организация на бизнеса. В България, чрез ексклузивният си представител Yacht club Sozopol, младият Капелли ще даде възможност на ценителите на яхтинга да се насладят на емоцията от незибравимото преживяване на борда на три от моделите Capelli T 800, Capelli T 850, Capelli T 1000. Кулминацията на събитието ще бъде представянето и удоволствието от управлението на най-новия модел Capelli T 40.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай