Родилка е починала в болницата на Видин

Родилка е починала в болницата на Видин | StandartNews.com

Видин. Родилка е починала в родилното отделение на МБАЛ „Света Петка" във Видин, съобщи д-р Лъчезар Блажев, заместник-директор на здравното заведение. 36-годишната жена на име Даниела е издъхнала на 15 октомври, но за случая се разбра в сряда.

Жената е родила със секцио, което е минало нормално. Дори е била върната в болничната си стая, дадено и е било и новороденото и момче. Два часа след това се почувствала зле. Получила е кръвотечение, поради което и е била направена втора операция за отстраняване на матката. Въпреки това, кървенето не е могло да бъде спряно. От него жената е починала. Усложнението се получава рядко, но се овладява много трудно, обясни д-р Лъчезар Блажев.

Жената е имала рискова бременост, тъй като вече е била раждала два пъти с операция. Лекари са я предупреждавали, че трета бременост за нея е опасна. Била е и с отрицателен ресус-фактор.

Родилката има две момиченца от предишните си раждания.

След смъртта на Даниела в болницата веднага е назначена вътрешна проверка по случая. Разпитани са всички лекари и сестри, които са имали достъп до нея. Уведомено е и министерството на здравеопазването.

На следния ден – 16 октомври, съпругът на родилката е сезирал окръжната прокуратура. Тя е разпоредила веднага проверка за смъртта на жената, която е започнала същия ден. Проверката още не е приключила, съобщи прокурорът Владислав Влашев.

Новороденото момченце е изписано от болницата. Прибрано е от бащата и семейството на починалата му майка, каза още д-р Лъчезар Блажев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай