Рицарски двубои край Русе

Рицарски двубои край Русе | StandartNews.com

"Средновековен фестивал Червен" ще пресъздаде живота на българите през Средновековието на 2, 3 и 4 май на крепостта Червен край Русе. Сдружение "Чигот", Modvs Vivendi - Средновековно общество в България и други свободни български възстановчици ще пресъздадат боен лагер с богати възможности за забавление.

Участниците в "Червен" живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, палатки, дрехи или аксесоари, което затвърждава максимално автентичната визия на фестивала. Всеки ден между 11 и 14 ч и 16 и 18 ч посетителите на крепостта ще могат да се насладят на средновековния живот и пробват уменията си в различни състезания, игри и демонстрации. За първи път към българския средновековен лагер ще се присъединят руските рицари от клуб АРМЭ.

В неделя ще има общи демонстрации и двубои между български и руски средновековни войни. Всеки желаещ ще може да се облече с рицарски доспехи и да се сражава с рицарски меч. За дамите се предвиждат уроци на танцови стъпки от онова време. Интерактивни игри ще популяризират мятането на ножове и хвърлянето на копия. Експозицията на открито "Средновековен град Червен" към Регионален исторически музей - Русе се намира на 35 км от областния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай