Рибар събори къщата си, изпревари багерите

Ченгене скеле след наводнението

Рибар събори къщата си, изпревари багерите | StandartNews.com

Бургас. Възрастен рибар изпревари багерите и събори сам къщата си в рибарското селище Ченгене скеле край Бургас. Малката хижа, която е не повече от 20 квадрата, трябваше да бъде принудително разрушена по заповед на РДНСК във вторник. Акцията обаче бе отменена след като собственикът сам демонтирал ден по-рано постройката.

"Няма да влиза багер в Ченгене скеле, защото вече няма проблем. Къщата, която бе посочена за премахване, вече я няма. Причината бе, че тя бе издигната извън подробния устройствен план и бе абсолютно незаконна. Колегата сам си я демонтира, за да запази покъщнината. Останали са само малко руини за разчистване", каза неформалният кмет на Ченгене скеле Димитър Янчев.

От РДНСК Бургас също потвърдиха, че акцията по принудителното събаряне е отменена. В строителния контрол планират да изпратят багери в Ченгене скеле, но в края на годината. Там има още 6 незаконни рибарски хижи, които са в процедура за премахване.

Акция "Багер" тече и в бургаския квартал "Победа". През изминалата седмица там бяха разрушени 20 незаконни бараки, изградени от роми от вътрешността на страната. В момента тече разчистването на купищата тухли, керемиди, останали след багерите. Комисия описва незаконни постройки и в ромската махала в комплекс "Меден рудник". Акцията там се очаква да започне в края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай