Резерват продава дърва чрез онлайн наддаване

Резерват продава дърва чрез онлайн наддаване | StandartNews.com

Дървесина, добита в горите на ловното стопанство "Воден Ирихисар" край Исперих, ще бъде пусната за продажба чрез онлайн наддаване. Електронната разпродажба се организира от Северноцентрално държавно предприятие по горите в Габрово, което стопанисва зеленото богатство на един от най-големите правителствени ловни резервати у нас.

Търгът е насрочен за 29 март с начален час 10 часа. В него могат да се включат всички, които имат регистрация за участие в електронните търгове, организирани от предприятието. Тя се извършва еднократно и дава право да се купува онлайн винаги, когато лесничеите организират разпродажба на дърва в интернет.

На предстоящия в края на март аукцион ще се продават технологична дървесина и липови трупи. Тържните документи могат да се открият на сайта на горското www.scdp.bg в раздела е-услуги, информират от предприятието. Наддаването по време на аукциона ще се прави електронно с помощта на платформата https://commodity-auction.scdp.bg.

Всеки купувач ще предлага цените си явно и в реално време, без да има информация за офертите на другите участници в наддаването.

Това е вторият електронен търг за продажба на дървесина, организиран от държавното горско предприятие в габрово. Средствата от разпродажбата ще бъдат предоставени на ловното стопанство "Воден Ирихисар" и ще се използват за поддръжката на горските пътища, за развитието на гората и дивечовото й богатство, обясниха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай