Рев на мотори, рок и бира край шосето за Гърция

Рев на мотори, рок и бира край шосето за Гърция  | StandartNews.com

Стотици любители на моторите откриха официално мото сезона в Благоевград днес на картинг пистата на полигона. Най-напред свещеници отслужиха традиционен водосвет и молебен за здраве и безаварийно каране. След това рокерите потеглиха за почетна обиколка на Благоевград. Шествието премина по главен път Е-79 и продължи по централните улици на града. След това мотористите се върнаха отново на полигона, където започнаха атрактивните състезания между участниците. Идеята на организаторите бе да съберат всички рокери от Югозападна България, да се видят и да стартират сезона с празник и майсторско каране.

Тази година за пръв път в събитието се включиха и делтапланеристи. Край полигона имаше сериозно полицейско присъствие, за да се гарантира безопасността на мотористите и на пътуващите по пътя за Гърция. Шоуто на рокерите не мина само с атрактивни надпревари, но с много рок музика, бира и награди за най-добрите. Всички призоваха да има повече толерантност и уважение на пътя и водачите на автомобили да ги пазят, да не се надпреварват с тях.

„Наскоро наши колеги едва не загинаха заради агресивен шофьор, който на два пъти се опита да ги избута от шосето в района на Кресненското дефиле. Оказа се, че шофьорът е имал психични проблеми, а притежава шофьорска книжка", споделиха рокери.

„Ние сме с най-малките моторни превозни средства на шосето, но това не означава, че останалите участници в движението трябва да са агресивни към нас", допълниха те.

Повече снимки от събитието може да видите в нашата ГАЛЕРИЯ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай