Реорганизация на движението на пътен възел Филиповци

Реорганизация на движението на пътен възел Филиповци | StandartNews.com

От 15 юни до 31 декември се въвежда временна организация на движението по надлеза на пътен възел Филиповци. Това съобщиха от Център за градска мобилност и уточниха, че промяната е заради изграждането на пътен надлез на „Филиповско шосе".

От 4.30 ч на 15 юни до 24.00 ч на 31 декември автобусните, обслужващи линия №42 ще се движат по следния маршрут :
-в посока ж.к Люлин 8 по ул. „София" наляво през кв. „Филиповци" по ул. „Суходолски път", ул. „3-ти март", надлез „Филиповци", ул. „Филиповско шосе" и надясно по бул. „Добринова скала" по маршрута:

-в посока гр. Банкя от бул. „Захари Стоянов" наляво по бул. „Добринова скала", ул. „Филиповско шосе" , надлез „Филиповци", ул. „3-ти март", ул. „Суходолски път" и по ул. „София" по маршрута си:

Автобусите, обслужващи линия №81 в посока гара Обеля ще се движат по ул. „3-ти март" направо през надлез „Филиповци" ,
„Филиповско шосе" и наляво по бул. „Добринова скала" и по маршрута си двупосочно. Автобусите, обслужващи линия 111 в посока ж.к „Младост ! от бул. „Захарий Стоянов" надясно по бул. „Добринова сакла" , наляво по бул."Царица Йоана" до Околовръстен път, наляво по Околовръстен път и по маршрута двупосочно.

Променят се името и местата на двупосочната спирка ул. „Филиповско шосе" за автобусни линии 42 и 81 с кодове 0907 и 0908 както следва:Спирките се преименуват на „Пътен възел Филиповци". Спирката с код 0907 в посока „Филиповци" се измества 100 метра напред към надлеза, а с код 0908 в посока ж.к. „Люлин" се измества 40 метра назад на надлеза.

Временната спирка с код 6354 „бл. 350 ж.к Люлин 3" на бул. „Царица Йоана „ на 40 метра след ул. „Добринова скала" в посока Околовръстен път придобива статут на спирка на автобусна линия 111.

Възстановява се двупосочната спирка „Околовръстен път" с кодове 1169 и 1191 на автобусни линии 42 и 81 на ул. „3-ти март" в кв. „Филиповци". На Околовръстен път в участъка на надлез „Филиповци" се разкриват двупосочни спирки за автобусна линия 111, допълват още от Център за градска мобилност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай