Реонтират социален център след спечелин проект

Реонтират социален център след спечелин проект | StandartNews.com

Спечелен проект от община Благоевград ще даде нов облик на Дневния център за деца и възрастни с увеждания „Зорница". Сградата ще ъде реновирана и модернизирана, след като Министерството на здравеопазването одобри проект „Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от Дневен център „Зорница".

Общината кандидатства по Програма БГ 07 „Инициативи за обществено здраве", която се осъществява с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. За нуждите на потребителите на услугата ще бъде направен външен асансьор. Предвидено е изграждане на външна зимна градина и вътрешна оранжерия. Ще бъде оборудвана и сензорна стая. За нуждите на децата със специфични потребности ще бъдат направени нови детски площадки. Ремонтните дейности ще подобрят достъпа до сградата на центъра за потребители с двигателни проблеми. Това ще спомогне за социалната интеграция и развитието на заложените по рождение дарби и способности на децата.

Предвидено е и провеждането на обучения за родители на деца с увреждания, както и за служители. С новите умения и знания ще се повиши качеството на предоставяните услуги и информираността сред родителите. Проектът е с продължителност 8 месеца, а стойността на предоставената безвъзмездна финансова помощ е 333 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай