Реконструират 15 км от път на територията на Кърджали и Смолян

Реконструират 15 км от път на територията на Кърджали и Смолян | StandartNews.com

Започна реконструирането на третокласен път на територията на областите Кърджали и Смолян. Той е с дължина 15,4 км от път III-867 Мадан – Златоград – Бенковски и е единствената пътна връзка към Златоград и околните населени места, съобщават от АПИ.

Отсечката свързва община Златоград със съседните общини - Мадан, Неделино и Кирково, и осигурява връзката с трасето Рудозем - Смолян - Асеновград и Кърджали – Маказа. Дейностите са по проект „Подобряване качеството и достъпността на мрежите за създаване на общо бъдеще" на Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013". Изпълнител на строително-монтажните работи е „ПСТ Груп" ЕАД. Стойността на договора е 10, 6 млн. лв. с ДДС.

Обектът е разделен на 3 участъка. Отсечките, които се реконструират, започват от разклона за с. Ерма река, преминават през центъра и индустриалната зона на Златоград и завършват при разклона за с. Долен. Целта е възстановяване и подобряване на експлоатационното състояние на третокласния път, неговата носимоспособност, отводняване, пътна сигнализация, с което ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.

При изграждането на пътната настилка на два от участъците ще се използва технологията „студено рециклиране". Това е съвременна технология за ремонт на пътните настилки, позволяваща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка. Ще бъдат почистени съществуващите окопи и изграждането на нови окопи и водостоци. Ще се положи нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи, уточняват специалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай