Река преля,наводни село и шосе в Разградско (ОБЗОР)

Река преля,наводни село и шосе в Разградско (ОБЗОР) | StandartNews.com

Разград. Проливен дъжд, изсипал се в събота привечер, наводни разградското село Каменово. Местната река Топчийска преляла от коритото си и напълнила с вода и тиня мазите и дворовете на къщи на улица „Надежда" в селото. Водата е стигнала до шосето Разград –Кубрат и близо час в съботната вечер движението в този участък е било спряно, съобщиха от полицията в Разград.

Местните хора разказват, че от небето се спуснала стена от вода, и пороят продължил близо час. Въпреки това жителите на Каменово считат, че за наводнението не е виновен дъждът, а непочистеното корито на селската река. Пострадали, чиито дворове са залети с вода и тиня, разказват, че са подавали сигнали в кметството в Кубрат, но местните власти чистели дерето извън селото, а коритото в близост до домовете на хората било оставено обрасло с храсталаци.

Пожарни изпомпват водата от наводнените къщи. Според сводката на МВР пострадалите имоти са пет на брой, но местните хора твърдят , че щети са претърпели много повече домакинства. Има издавени животни. Тепърва ще се установяват щетите от бедствието. Няма заплаха хора да останат без покрив, категорични са от гражданска защита на населението в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай