Рехабилитират пътни отсечки и улици в кирковско и Момчилград

Рехабилитират пътни отсечки и улици в кирковско и Момчилград | StandartNews.com

Кърджали. Започва рехабилитация на пътните участъци Бенковски-Китна-Дрангово и Хаджийско-Фотиново, съобщиха от Община Кирково. Дължината на пътна настилка е малко над 9 км. След ремонта отсечките ще отговарят на съвременните изисквания за пътна инфраструктура, която ще осигурява условия за нормална експлоатация, безопасност и комфорт на движението.

Дейностите по проекта включват изпълнението на земни, асфалтови и пътни работи-ремонт на настилката, полагане на материал за банкетите с различна широчина и дебелина на пласта, хоризонтална и вертикална маркировка и монтаж на еластични огради.

Дейностите ще продължат до юли 2015-та. Кметът на Кирково Сали Рамадан е подписал анекс към договор с ДФ „Земеделие", финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Общината е провела процедури по избор на изпълнител на строително-монтажните работи, което означава, че в най-скоро време ще започне изпълнението на проекта, обясниха от администрацията.

Успешно приключи цялостното асфалтиране на главната улица „Маказа" в Момчилград с дължина 1 км 535 м, на която бе извършена подмяна на водопровод и канализация по проекта за Водния цикъл, съобщиха от общината. Средствата за ремонта са отпуснати по линия на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". До края на годината предстои цялостно асфалтиране и на най-дългата улица в Момчилград ул. Гюмюрджинска с дължина 1 км 820 м, както и на улиците „Пирин", „Кокиче" „Черно море" и „Пазарска".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай