Реформаторка оглави директорския брод на болница „Киркович"

Реформаторка оглави директорския брод на болница „Киркович" | StandartNews.com

Стара Загора. Светла Карастоянова, главен секретар на регионалната здравна инспекция и областен шеф на ДСБ, е новият председател на директорския борд на старозагорската болница „Киркович". Днешното общо събрание на акционерите е освободило досегашното ръководство на здравното заведение, а временният прокурист доц. Йовчо Йовчев е избран официално за изпълнителен директор. Живко Желязков, който ще бъде и зам.-председател директорския борд, е друтият нов член на съвета на директорите. Новото управително тяло на болницата е с тригодишен мандат.

Общото събрание е променило офицално и името на здравното заведение в Университетска многопрофилна болница „Киркович". Тя придоби този статут след обединението на двете най-големи болници в Старозагорско преди две години – областната и университетската. Акционерите са гласували и промените в устава на дружеството, за да може промяната да бъде вписана официално в Търговския регистър.

Въпросът за оздравяването на болницата, която продължава да бъде на „червено" с над 22 млн. лв., не е бил в дневния ред на общото събрание на акционерите.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай