Реформаторите сами в битка за кмет на Благоевград и Разлог

Реформаторите сами в битка за кмет на Благоевград и Разлог | StandartNews.com

Реформаторски блок няма да е в коалиция с ГЕРБ за кмет на Благоевград, а ще играе самостоятелно на местните избори тази есен. Най-късно след месец реформаторите ще обявят своята кандидатура за градоначалник, в момента се избира от трима претенденти. За номинация се борят лидерите на ДСБ, СДС и България на гражданите – Калоян Ханджийски, адвокат Давид Сукалински и д-р Венцислав Даскалов.

Целта е кандидатът им за кмет да стигне до балотаж на вота в общината. „Областният център в момента има много силен кмет, който отново ще се кандидатира. Зад него е партия ГЕРБ, която винаги има добри резултати на изборите. Надявам се да постигнем максимална консолидация на десните сили", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е на обиколка в Пиринския край.

За Благоевград реформаторите изготвят сериозна икономическа програма, насочена към младите хора. „Лоша тенденция е, че младите хора напускат Благоевград. Ние ще разработим такава програма че те да останат тук", каза лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски.

Като много добро определи състоянието на местната структура на ДСБ в Разлог Радан Кънев. Той бе категоричен, че там демократите ще издигнат силна кандидатура за кмет с реален шанс за победа.

„С оглед резултатите, които имаме в Разлог, там няма да влизаме в коалиция, излизаме с наш кандидат", увери лидерът на ДСБ. Вече е сигурна подкрепата на ДСБ за кмета на община Петрич Вельо Илиев, ако той се кандидатира за пети пореден кметски мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай