Реформатор ще бистри казуса „Бедечка" в парламента

Реформатор ще бистри казуса „Бедечка" в парламента | StandartNews.com

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев инициира кръгла маса в парламента по зациклилия казус със старозагорския парк „Бедечка". Заедно с него кръглата маса ще домакинства и Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на блока Дискусията ще се проведе в първите дни след великденската ваканция и е в отговор на отворено писмо от гражданската организация „Запазете Бедечка", съобщиха от сктарозагорския офис на Танев. Във форума ще участват представители от две министерства – регионалното развитие и околната среда и водите, депутати, членове на парламентарни комисии и експерти, медии.

„Всеки, който иска да участва в публичното обсъждане на проблемите, свързани с казуса „Бедечка", е добре дошъл, всяко мнение ще бъде чуто, а решенията ще бъдат подчинени на законите в страната, уверява народният представител.
Както е известно, запуснатият парк, който е върху реституирани частни имоти, от доста време концентрира общиствените страсти. Природозащитниците настояват общината да изкупи обратно терените, а общинарите опонират, че това ще струва не по-малко от 30 млн. лв, сума непосилна за общинския бюджет. Все повече гласове се чуват събдбата на парка да бъде решена чрез местен реферундум.

Предварителна заявка за участие в кръглата маса ще се приема на имейл: [email protected] с името и организацията, която участникът представлява. Ще бъдат допуснати само предварително заявили участие, предупреждават от екипа на дептута Танев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай