„Red rock train“ тръгна в Каварна

„Red rock train“ тръгна в Каварна | StandartNews.com

От 1 май до края на лятото „Red rock train" вози жителите и гостите на Каварна от града до морето. Новата придобивка бе открита официално от кмета на морския град Цонко Цонев и неговите гости – музикантите от група „Конкурент" и кметът на Тутракан Димитър Стефанов.

Първоначално до старта на активния сезон атрактивното влакче ще се движи по трикилометровата отсечка на интервал 3-4 часа, каза Цонев, като цената на билета е колкото за градски транспорт - 1 лв.

„През лятото влакчето ще се движи на един час от 8 до 21 часа, като през най-отпускарските месеци – юли и август, ще има два вагона" – каза Цонев. Той добави, че билетите през летните месеци няма да поскъпват, а за децата до 7-годишна възраст пътуването с атракционното влакче ще е безплатно.

Освен атрактивният трен в първия ден на май Цонев, заедно с вокалиста на група „Конкурент" Емил Анчев и кметът на Тутракан Димитър Стефанов прерязаха лентата на Пирамидата, която в морската рок столица наричат каварненския Лувър. В деня на отварянето си Пирамидата ще приеме музикантите от „Конкурент", които ще изнесат концерт, на който ще изпеят парчета и от новия си албум, който ще се появи на пазара през декември тази година, каза Анчев. Повече от 13 години Пирамидата бе затворена, каза Цонев. „Тя бе на частен предприемач, който пожела да замени тази собственост в центъра на града срещу друг общински имот. Така ние я ремонтирахме с общински средства в размер на 70 хил. лв. и я отдадохме под наем за срок от 5 години. От 15 май тя ще работи като дискотека, като оборудването вътре ще е от инвеститора, който я нае" – разказа Цонев. Той добави, че в обекта ще бъдат разкрити нови 15 работни места. В договора е заложено Пирамидата да бъде ползвана безплатно от читалище „Съгласие" в града и там да могат да се провеждат моноспектакли, както и прояви на читалищните състави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай