Разследват сектантско учение в частна занималня

Разследват сектантско учение в частна занималня | StandartNews.com

Прокуратурата проверява собствениците на бургаската "Супер Кидс"

Бургас. Прокуратурата е разследва скандал със съмнително вероучение в частна занималня "Супер Кидс" в Бургас. Проверката е започнала, след като родители подали сигнал, че възпитаниците са били обучавани да се молят на Бог и са им внушавани странни религиозни проповеди. Образователните методи били държани в тайна от родителите, твърди Валентина Дончева, чието дете доскоро е посещавало "Супер Кидс".

Тя обаче го отписала на секундата, когато то й споменало, че се моли на Господ в занималнята. Според нея на 6-годишния малчуган ежедневно е втълпявана тезата, че майката не е изобщо важна, а много по-важен от нея е бог. Маргарита Брилинска, която също е записала сина си в "Супер Кидс" пък допълни, че децата са карани да рисуват черни и червени сърца с кръстове, в зависимост от това дали са били послушни или са правили бели. Тя също е отписала детето си и настоява да се разследват собствениците и работещите в занималнята.

Според родители собствениците на "Супер Кидс" принадлежат към евангелска църква, която има надлежна регистрация по закон. Детското заведение обаче няма право да преподава религия, още повече без съгласието на родителите.
"По случая е разпоредена проверка, която е възложена на ОД на МВР Бургас. Полицаите работят в момента и очакваме да ни предоставят преписката", коментира говорителят на районната прокуратура в Бургас Георги Чинев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай