Разследващите смъртта на студента: Първата версия е трагичен инцидент

Разследващите смъртта на студента: Първата версия е трагичен инцидент | StandartNews.com

Трагичен инцидент е първоначалната версия, по която разследващите работят във връзка с открития мъртъв 20-годишен младеж в Пловдив. Това съобщи пред журналисти прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура – Пловдив.

„По първи данни от огледа на местопроизшествието снощи има находки за счупени долни крайници на младежа и няма никакви данни за насилствена смърт", обясни той пред "Фокус".

„По-късно е установена самоличността на Момчил Семерджиев. До трупа са открити документи за самоличност и мобилни телефони. В хода на разследването ще се установява дали става дума за падане или бутане. Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 127 от Наказателния кодекс – за подпомагане или склоняване към самоубийство и последвало такова. Текат активни процесуално-следствени действия. Фактологията около случая ще се установява в хода на разследването, ще се установява имало ли е някой с него или не. В моментна текат разпити на свидетели, но няма задържан, нито пък подозрения за насилствена смърт", каза още Илиев.

Стандарт Нюз припомня, че късно снощи бе открит разложен труп в Пловдив. Тялото е намерено от случайни минувачи в подножието на Южната част на Младежкия хълм, намиращ се над Стоматологичния факултет. Студентът бе в неизвестност от 16 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай