Разлог иска да строи мега спортен комплекс

Разлог иска да строи мега спортен комплекс  | StandartNews.com

Благоевград. Община Разлог доказва, че развитието на спорта е неин приоритет с инициатива за построяването на супермодерен спортен комплекс.

Общественото обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение се проведе в сряда. то предвижда изграждането на спортна база в местността Байова борика край града.

Кметът Красимир Герчев представи намерението на инвеститора, като разкри техническите аспекти на предложението и етапите на изпълнение. Предвижда се създаването на тренировъчни игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, лека атлетика, вдигането на закрит плувен басейн, на стадион и на обслужващи сгради. Футболният стадион ще бъде с капацитет за 8000 зрители, с покрити трибуни и размери на игрището 68х105 м. Ще има още 4 такива футболни игрища, 4 игрища за тенис с размери 18 х 36 м, 2 игрища за баскетбол с размери 16,50 х 30 м, 2 игрища за волейбол с размери 13 х 24 м. Ще се направи закрит плувен басейн с олимпийски размери за около 1000 зрители и мултифункционална спортна зала с капацитет 4000 места.

„Този проект е от особено значение за общината и региона. Той е част от стратегията ни за развитие на общината и очакваме сериозен социален ефект", заяви кметът Герчев.

За изготвяне на доклада по ОВОС са извършени обследвания на терен през различни сезони. Там не са установени защитени видове растения и животни, районът не попада в защитени територии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай