Разкриха депо за цигари без бандерол

Разкриха депо за цигари без бандерол | StandartNews.com

Баща и син, съответно на 59 години и на 22 години, са задържани при специализирана полицейска операция на служителите на реда в Добрич и Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна. Спецакцията е била проведена за разкриване на канал за пласиране на контрабандни цигари, като в хода на работата полицията е открила и депо в добричкото село Стефаново. М. С. и Б.С. са задържани на 12 април от служители на ОД на МВР-Силистра, и вече им са повдигнати обвинения за държане на стоки без акцизен бандерол в големи размери.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев уточнява, че срещу бащата повдигнатото обвинение е в условията на повторност, тъй като той се намира в изпитателен срок на влязла в сила присъда за същото престъпление. От Апелативна прокуратура информират, че двамата мъже са привлечени като обвиняеми и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си.

Мъжете са задържани с прокурорско постановление за 72 часа, като предстои внасяне на искане за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража", като работата по случая продължава. Двамата мъже са задържани, след като при специализирана полицейска операция при опит да бъдат спрени управляваните от тях два микробуса на пътя Добрич – Силистра, те успели да избегнат проверката.

На входа на Силистра полицейски екипи отново направили опит да спрат двата микробуса и тогава 22-годишният Б.С. при опит да избяга, предприел рискована маневра, при която се ударил в полицейски автомобил. Така бил задържан, а в буса били 300 000 къса цигари без акцизен бандерол.  Вторият микробус, управляван от неговия баща – 59-годишния М.С., бил празен. На следващия ден - 13 април, служители от Второ РУ на МВР в Добрич проверили склада на бащата и сина в село Стефаново, където открили и иззели 11 259 броя кутии цигари без бандерол, както и 2 ловни гладкоцевни пушки с неустановен произход.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич. В Районната прокуратура в Добрич е образувано досъдебно производство по случая и разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай