Разкриха банда за крадени коли в Перник

Разкриха банда за крадени коли в Перник | StandartNews.com

Организирана група за кражби на автомобили и търговия с авточасти е разбита в Перник. Това съобщиха на брифинг в областния център директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов и шефът на пернишката полиция Валентин Бучински.

На частен адрес в пертишкия квартал „Изток" са намерени 6 разглобени автомобила, откраднати в Перник, столицата и Стара Загора. Намерени са и 10 двигателя със заличени номера и скоростни кутии. Колите били разфасовани и край горичка.

В ареста за 24 часа са четирима човека от Перник. След получаване на оперативна информация в столичната полиция, органите на реда предприели разследване. Четиримата са арестувани в момент на разкомплектоване на автомобил. Двама от задържаните са криминално проявени, познати на МВР с разпространение на наркотици.

Частите от крадените коли били пласирани „по втория начин" чрез автосервизи и монтьори и чрез обяви по интернет, каза комисар Маринов и поясни, че този бизнес процъвтява. Крадените автомобили са около десетгодишни. Разследването по конкретния случай продължава. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура Перник. Все още се уточнява колко време е действала бандата. Провеждат се разпити и се проверява съпричастността на арестуваните и с други извършени кражби. Собствениците на крадените коли не са уведомени, че возилата им са намерени.

В София имало и други подобни банди от района на Монтана, Пазарджик, Велинград, които са под наблюдение. Това е поредната успешна акция на полицията в Перник, свързана с кражби на автомобили и части от тях. Преди няколко месеца бяха намерени множество скоростни кутии, двигатели, въздушни възглавници и автоаксесоари с неустановен произход. Под наблюдение са и нелегални автокъщи, някои от които в земеделдески имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай