Разиграват на търг Атонска библия от личната колекция на проф. Сачев

Разиграват на търг Атонска библия от личната колекция на проф. Сачев  | StandartNews.com

Добрич. Светските среди в Добрич вече тръпнат в очакване на най-голямото за града и областта събитие в навечерието на коледно-новогодишните празници – балът на дамски клуб „Майчина грижа", който за поредна година по традиция ще се проведе в деня на християнското семейство – 21 ноември.

В рамките на проявата дамите, чиято кауза е подпомагане на деца в неравностойно положение, е провеждането на благотворителен търг, на който тази година ще бъде разиграна библия от Атон, дарена лично от проф. Евгений Сачев, съобщи за „Стандарт" председателят на клуба Сабина Дукова.

Дамите са осигурили и други уникални предмети – колекция старинни монети, картина от Павел Митков, чийто платна са в колекциите на покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II – крал на Белгия, Владимир Путин – президент на Русия, кметът на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън.

В рамките на своя бал чрез търг и томбола дамите събират средства, които впоследствие раздават в рамките на учебната година като стипендии на талантливи ученици и студенти от Добрич, към които съдбата не е била благосклонна.

В годините от създаването си досега клубът, събрал 30-ина дами, е помогнал на над 250 млади хора да поемат своя път в живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай