Разград изнесе графика за ремонтите в центъра на града

Разград изнесе графика за ремонтите в центъра на града | StandartNews.com

Недоволството на бизнеса и гражданите принуди кметството да огласи публично плановете за строителството по дни и часове
Общината в Разград обяви предстоящите строителни работи, които ще се извършват тази седмица в централната част на града. Ремонтите се правят в изпълнение на проекта „Създаване на зелена и достъпна среда в централната градска част на Разград", който се финансира с 5 млн. лв. от ОП Регионално развитие.

В съобщение, разпратено до местните медии, кметската администрация обявява детайлното разписание на дейностите, които ще извършват строителните бригади по улиците и тротоарите в града до края на май.

Подробните отчети за това какво се прави по градското Ларго на Разград се наложиха заради недоволство от страна на бизнеса и гражданите, които упрекват местната управа, че протака ремонта. Преди няколко седмици предприемачи заплашиха с бунт, ако кметството не даде ясен отчет кога, какво и колко се работи по разкопаните улици и тротоари на непроходимия вече месеци център. Търговците признаха, че фирмите им са изправени пред фалит и поискаха ясни отчети и графици от местната власт.

За да разсея съмненията за лоша организация, кметската управа обеща, че до края на септември, когато се очаква да приключи строителството, всяка седмица ще огласява публично разписанието, по което строителите работят и изпълняват заданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай