Разбиха две оранжерии за канабис в Бургас

Разбиха две оранжерии за канабис в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Две оранжерии за производство на канабис разбиха бургаските полицаи. Те са били стопанисвани от 26-годишния Велизар Велев, който е стар познайник на полицията.

Предприемчивият мъж превърнал апартамента си и селската си вила в Лозарево във фабрики за дрога. Когато полицаите претърсили градското му жилище на бургаската улица „Октомври", намерили вътре над десет саксии с марихуана.

В хола си Велизар опънал огромна палатка, в която отглеждал наркотичните растения. В домашната лаборатория имало специално инсталирана техника – осветление, таймери, вентилации, филтър, отдушници, отоплителни уреди и вентилатор. Наркотичните растения са били с височина около метър и готови за жътва.

В къщата на мъжа в сунгурларското село Лозарево пък униформените открили друга нарколаборатория. Собственикът и там отглеждал миниплантация с марихуана. В сградата са открити 10 саксии с разсад от марихуана, специализирана техника, препарати и торове за растеж. При обиска в къщата полицаите са открили и незаконен газов пистолет, боеприпаси и 1 гр. кокаин.

Дилърът е задържан за срок от 24 часа, повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2 500 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай