Разбиха апартамент заради фалшив сигнал за починал мъж

Разбиха апартамент заради фалшив сигнал за починал мъж | StandartNews.com

Благоевград. Полиция и Гражданска защита разбиха снощи апартамент в Благоевград след сигнал, че собственикът му е починал, предаде БГНЕС. Куриозната случка се е разиграла снощи в квартал "Струмско".

След 20,00 часа снощи е подаден сигнал от 50-годишен мъж, че приятелят му е получил инфаркт или инсулт, а се уговорили по телефона да пият заедно. Според подалия сигнала, приятелят му даже изпържил картофки и му казал да идва. Подалият сигнала взел термос с ракия и тръгнал. Вратата на апартамента на домакина на ул. "Струма" №19 обаче била заключена. "Изпържилият" картофки освен че не отварял вратата, не отговарял и на мобилния си телефон. Приятелят му веднага подал сигнал на тел. 112, че домакинът сигурно е получил инфаркт или инсулт и за това не отговаря. На мястото на инцидента пристига полиция, Гражданска защита и линейка. След кратко суетене входната врата е разбита, но в апартамента нямало никой. Подалият сигнала обяснил, че се познава с приятеля, тъй като работили заедно на разкопките на АМ "Струма" край град Кочериново и няколко пъти пили заедно. 50-годишният мъж като видял, че апартаментът е празен, започнал да се държи агресивно с полицаите и медиците. Органите на реда разбрали, че си имат работа с психично болен, чийто приятел отдавна разбрал това и просто започнал да му бяга по „тъчлинията". "Платил" за познанството си с колегата по разкопки с цената на разбитата входна врата.

Подалият сигнала бил задържан от органите на реда за 2-3 часа. След като писал обяснение, бил освободен. За да потърси няколко часа по-късно отново медицинска помощ, този път с обяснението, че бил вдигнал кръвното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай