Ранното детско развитие и образование обсъждаха в Кърджали

Ранното детско развитие и образование обсъждаха в Кърджали | StandartNews.com

Добри практики и качество на услугите в областта на ранното детско развитие и образование обсъждаха в Кърджали.

Участваха представители на местни неправителствени организации от няколко области Кърджали, Стара Загора, общински специалисти в сферата на социалните дейности, експерти от РИО Кърджали, училищни директори и директори на детски градини, психолози, педагогически съветници, ръководители на ЦОП, Центрове за работа с деца със специфични потребности.

„Разширяване на социалните услуги са приоритет в дейността на община Кърджали", коментира зам.-кметът Елисавета Кехайова.

„Няма значение кой предлага услугата, дали общината или неправителствена организация, важното е да има добър резултат. Тук в Кърджали има много добро сътрудничество между общината и НПО", сподели по време на дискусията Росица Средкова, председател на УС на Сдружение „Инициатива за развитие – Кърджали решава".

„Целта на проекта е да се направи не само по-точна картина на състоянието на практиките и услугите в България, но и да се представят добрите европейски практики с елементи на иновативност, прилагани в други страни – Ирландия, Шотландия, Босна и Херцеговина, Румъния и област Добрич - България", коментира Маруся Цветкова от Национална мрежа за децата и ръководител на проекта.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за адаптиране и трансфериране на добрите практики, предизвикателства и препоръки за подобряване качеството на услугите в областта на РДОГ и предотвратяване отпадането на ученици.

Състоялата се регионална среща е по проект „Обмен и сътрудничество за подобряване и благосъстоянието на децата", финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай