Пуснаха влаковете между Благоевград и Симитли

Пуснаха влаковете между Благоевград и Симитли | StandartNews.com

Благоевград. Бързата работа по отстраняването на аварията на жп линията между Симитли и Благоевград доведе до пускането на влаковете в района. Малко след 13,30 часа движението им бе възстановено.

Те бяха спрени за няколко часа заради свлачище, което рухна върху релсите в района на симитлийското село Железница. След падането на земните маси минал бързият влак Кулата – София. Мишинистът видял свлачището, но тежката машина не могла да спре навреме и локомотивът се ударил в земните маси. Няма пострадали хора. Прекъснато бе движението в междугарието Благоевград – Симитли. От компанията осигуриха автобуси по направлението Дупница - Благоевград - Симитли. Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" работиха по възстановяване на влаковото движение в засегнатия участък. Пътниците бяха транспортирани с автобуси. Плугът и ходовата част на локомотива са повредени.

"Има струпване на влакове и към момента има забавяне. Очакванията са до няколко часа композициите да започнат да се движат по разписание", уточниха от БДЖ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай