Пускат звукови предпреждения срещу джебчийките в автобусите във Варна

Пускат звукови предпреждения срещу джебчийките в автобусите във Варна | StandartNews.com

Градски транспорт Варна ще пусне звукови предупреждения за опасност от джебчии в автобусите. Предупреждението ще звучи на български и английски език и ще бъде пускано от водачите на автобусите, по линиите, по които крадците са най-активни.

Идеята е на "Обединени варненци за Варна"/така известните от протестите през 2013 г. дакелите/и "Зелена точка", а звуковият спот ще бъде изработен от студио "Палас" безвъзмездно.

От "Обединени варненци за Варна" потвърдиха, че вече са провели разговори с ръководството на "Градски транспорт АД", които са приели идеята и са се съгласили в интерес на пътниците си тези предупреждения да звучат в автобусите.

От дни във Варна обикалят граждански патрули, предупреждаващи за джебчии. Раздават се флаери, а вече има и задържани от патрулите крадци. Към патрулите се включват и младежи от клубове по бойни изкуства.

Три клуба на варненските велосипедисти се включват в гражданските патрули в четвъртък. Част от тях са станали жертви на нагли крадци и искат справедливост и да има съд за тях. "Ще се включим като доброволци и дано да има ефект, градът ни е прекрасен, а тези крадли само го загрозяват. Засега сме 20, надяваме се през почивните дни да се съберем повече", казват мъжете на колела.

Междувременно основният инициатор на ФБ-групата "Внимание!!! Крадлите на Варна" Калоян Георгиев сподели в социалната мрежа, че е получил предупреждение от ромския бос Бако Стоянов от Игнатиево, че е наел известен варненски адвокат и ще го даде на съд. Джебчийките, които шетат по улиците и автобусите във Варна са предимно от Игнатиево, най-новият град на територията на община Аксаково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай