Пускат британския Рамбо Джон Кери без съд

Пускат британския Рамбо Джон Кери без съд | StandartNews.com

Британецът Джон Кери, който потроши частен склад и няколко коли, а след това рани полицай в Слънчев бряг, няма да бъде изправен пред съда, тъй като досъдебното производство срещу него е прекратено. Мотивите на прокуратурата то да приключи без обвинение са, че в момента на деянието Кери е бил невменяем. Адвокатът на англичанина Калоян Кръстевич потвърди пред "Стандарт", че действително районна прокуратура Несебър е издала на 22 януари постановление, с което разследването се прекратява.

"Положението на моя клиент все още е висящо, така да се каже, тъй като издаденият акт на прокуратурата не е окончателен и подлежи на обжалване от всички заинтересовани", каза адвокат Кръстевич. Той обясни още, че съдебно-психиатричната експертиза е установила, че към онзи момент Джон Кери е отключил внезапно и временно психично разстройство, довело до неговата невменяемост. "Когато дадено лице върши нещо в момент на такава невменяемост, той не го извършва виновно. А щом липсва вина, то липсва и отговорност за извършеното", коментира защитникът. Той уточни, че Джон Кери няма класическа диагноза, не е освидетелстван и не страда от душевна болест. Ставало въпрос само за временно отключена невменяемост.

Адвокатът заяви още, че много са факторите и обстоятелствата, които могат да отключат едно такова състояние, тъй като клиентът му очевидно бил предразположен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай