Пускат балон с деца над най-дългата алея на книгата

Пускат балон с деца над най-дългата алея на книгата | StandartNews.com

Варна. Балон с деца до входа на Морската градина във Варна ще бъде голямата атракция при откриване на най-дългата алея на книгата за пети пореден път.

Хлапетата ще се извисят на 10-15 метра и от птичи поглед ще видят наредените шатри по ларгото на морската столица, които тази година се прехвърлят и по централния булевард „Княз борис I".Пускането на балона рекламира световната премиера на книга за деца „Приключения с Балон" от Мики Д. Дъг и илюстрации на Св. Йовчева.Идеята е на Красимир Йорданов, детски писател, автор на три книжки със заглавието „Пътешествия с балон".

Алеята на книгата от 1 до 10 август край морето ще представи над 50 издателства и книгите им в над 15 бели шатри.Тя се организира от асоциация"Българска книга" и община Варна, която за първи път от години е заделила пари от бюджета за попълване на фонда на градската библиотека.За 2015 г има проект за Международен книгофестивал с преставяне на една или друга чужда страна, казаха организаторите.Докато текат срещите с читателите в шатрите ,в литературния кът на алеята ще има нон-стоп срещи с автори и нови заглавия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай