Пушачки от БСП бламираха червения кмет от Сливен

Пушачки от БСП бламираха червения кмет от Сливен | StandartNews.com

Сливен. Две общински съветнички от БСП бламираха червения кмет на Сливен Кольо Милев, осуетявайки сделки за близо 5,6 милиона лева. Общинарките излязоха да пушат цигари докато местният парламент гласуваше предложението на градоначалника за продажба на 4600 декара общинска гора в Балкана на стойност близо 5,6 милиона лева. Предложението получи 19 гласа при необходим минимум от 21. И трети съветник от БСП не успя да гласува. Той пък излезе да вика колежките си - пушачки. По този начин общинският съвет отказа разрешение горите да бъдат изнесени на публична продан.

"Стандарт" научи, че два инвестиционни фонда са проявили интерес към общинските гори, които се намират в района на балканското село Раково.

"Аз не мисля, че колежките са излезли да пушат умишлено точно в този момент, но фактът е неприятен и трябва да бъде обсъден на заседание на общинския съвет на БСП, заяви пред "Стандарт" председателят на социалистическата партия в Сливен Атанас Делибалтов.

Според червени съветници председателката на местния парламент Мария Григоров, която е от ГЕРБ, умишлено прокарала гласуването бързо докато червените й опонентки пушат цигари във фоайето на общинската зала "Май". Така или иначе тези цигари може да се окажат най-скъпите за двете съветнички, всяка струва над 2,8 милиона лева, шегуваха се местни депутати в Сливен. На сесията в четвъртък те дадоха разрешение на кмета Милев да кандидатства за безвъзмездна помощ в размер на 4,3 милиона лева от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Средствата са необходими за реконструкция на неправилно изпълнени участъци от стария воден цикъл на града по времето на Йордан Лечков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай