Психари запалиха блок в Димитровград (ОБЗОР)

Психари запалиха блок в Димитровград (ОБЗОР) | StandartNews.com

Семейство психично болни, което от години тормози блок номер 8 на ул. "Патриарх Евтимий" в Димитровград, предизвика пожар във входа миналата вечер малко преди 21 часа. Повечето съседи бяха евакуирани. Огънят тръгнал от жилище на 6 етаж, обитавано от проблемното семейство. Пламъците бързо се разпространили, а най-тежко пострадал е апартаментът на горния етаж, в който живее Надежда Никова с майка си и тригодишното си дете.

Младата жена разказа, че огънят е погълнал покъщнината в една от стаите, изгорели са дрехи, документи, техника. Обхванати от паника, двете жени грабнали детето и хукнали към улицата. Освен тях спасение навън потърсили и други обитатели на блока, а петима души са откарани в болница за преглед заради дима, с който се нагълтали.

Огънят е бил потушен от екип на противопожарната служба, на мястото пристигнали полицаи, както и линейка на Бърза помощ. На ул. "Патриарх Евтимий" се озовал и кметът на Димитровград Иво Димов, както и шефовете на пожарната Иван Пачов и на местното полицейско управление Ангел Дулев. Наложило им се на място да чуят упреците на уплашените обитатели от входа, че от 15 години подават жалби и предупреждават, че семейството психично болни ще докарат беля на съседите, възможно е и някой да пострада сериозно.

Кметът Иво Димов се ангажира да осигури жилище за най-пострадалото семейство - Надежда, детето и майка й. По-късно през деня вчера това беше факт. Градоначалникът съобщи още, че предлага за сесията на Общинския съвет през септември на пострадалите семейства да бъде отпусната еднократна помощ от 360 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай