Психар заплаши с нож полицаи (ОБЗОР)

Психар заплаши с нож полицаи (ОБЗОР) | StandartNews.com

Психичноболен жител на плевенския квартал „Сторгозия" заплаши с нож полицаи, барикадира се в апартамента си и предизвика 4-часов екшън, преди да бъде обезвреден. 43-годишният Радослав М. набил баща си.

При идването на полицейски патрул отказал да се предаде и се заключил. С часове той бе убеждаван да излезе и бе изведен от групата за борба с масовите безредици. При опита му да нападне полицейски служител разпрал униформата му. 120-килограмовият здравеняк избутал баща си извън жилището. По официална информация от пресцентъра на полицията сигнал за битов скандал е получен в 9 часа.


Разправията започнала още в пет часа сутринта в блок № 12, разказа съседка. Обитателите чули трясъци от събаряне на мебели. При идването на спецчастите проехтели три изстрела. Според очевидци това били стоп-патрони. Ситуацията бе овладяна малко след 13 ч. без да има пострадал. На мястото се струпаха полицейски патрулки, екип на Гражданска защита и линейка. Разпънато бе платнище под терасата от задната страна на блока в случай, че побеснелият Радослав скочи. Той обаче излезе на балкона, където бе хванат.


Мъжът от години е диагностициран с психично заболяване. Доскоро се лекувал в психиатрията в Ловеч. Според майка му напоследък Радослав престанал да си пие хапчетата. Към баща си от години се отнасял зле. По разказите на очевидци преди се случвало да вади нож и да се държи агресивно с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай