Проверяват на конвейер камиони с дървесина

Проверяват на конвейер камиони с дървесина | StandartNews.com

Мерят на място колко тежат колите

Масови проверки на моторни превозни средства с дървесина започнаха в понеделник съвместни екипи на Югозападно държавно предприятие – Благоевград и Регионална дирекция „Автомобилна администрация". Инспекторите ще следят дали камионите не са претоварени и не разрушават пътищата в региона. Действията са превантивна мярка за предотвратяване на нарушения в горските територии и за затягане на контрола по превоза на добития дървен материал с цел защита на пътната инфраструктура.

Проверките се извършват по график и обхващат всички основни пътни артерии в региона. Обект на контрол са транспортните средства с дървесина, като горските инспектори от мобилните звена на ЮЗДП ще следят за съответствието между реално превозвани асортименти и записаните данни в превозния билет.

Служителите на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Благоевград ще отчитат колко тона е допустимият товар, има ли претоварване на камионите с дървесина, какво е техническото състояние на превозните средства.

Мобилни лаборатории ще са на разположение на проверяващите, за да претеглят на място автомобилите с дървесина. При установени нередности ще се налагат глоби на нарушителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай