Провериха плажовете в Слънчев бряг

Провериха плажовете в Слънчев бряг | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова и експерти от министерството провериха състоянието на плажовете в Слънчев бряг. Оказва се, че "Слънчев бряг Север" и "Несебър Юг" са с най-много нарушения. Министерството на туризма може да задвижи процедура за отнемане на концесията за първия плаж. 

Ангелкова видя на място спазват ли се ангажиментите на концесионерите по договорите. Тя уточни, че много от проблемите, установени при проверки в началото на сезона, вече са отстранени.

40 плажа са минали през повторната инспекция, като най-сериозни нарушения са констатирани на "Слънчев бряг Север" и "Несебър Юг". Нарушенията на първия плаж са свързани с поставяне на търговските обекти на повече от позволената площ и с неравнопоставеност между платена и безплатна зона. Ангелкова каза още, че концесионерът на тази ивица може да бъде санкциониран с 300 хиляди лева, съобщи БНТ.

Централният плаж на Лозенец е чист и добре поддържан, съобщиха вчера на официалния сайт на Министерството на туризма.

В неделя министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на община Царево Георги Лапчев инспектираха как функционира и новоизграденият задържателен резервоар за отпадни води. Това съоръжение не позволява в морето да попадне непречистена вода. Кметът Лапчев запозна министър Ангелкова как протича сезонът в общината и акцентира, че морето е чисто, допълват от министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай