Провериха басейните в Кърджали

Провериха басейните в Кърджали  | StandartNews.com

Басейните в община Кърджали имат назначени правоспособни спасители, като всички са със заверени талони.Това сочи проверката на общо 10 хотелски комплекса в района на Главатарци и Стремци, както и на тези в областния град и общинския бассейн «Арпезос».

Председателят на комисията Тодор Радев уточни, че се полагат грижи и за поддържане чистотата на водата в басейните, РЗИ извършва периодичен контрол и в специални журнали се отразява качеството на водата, количеството хлор и реагенти.За всички проверени обекти, разположени по бреговата ивица на двата язовира „Кърджали" и „Студен кладенец" са дадени указания да бъдат поставени забранителни знаци и табели „къпането забранено" там, където водните площи са неохраняеми.

В Кърджали 15 души завършиха успешно курса по водно спасяване по линия на БЧК. Кандидатите демонстрираха добри практически умения за спасяване в басейни, открити водни площи и море. Четирима от курсистите ще получат документ за „Воден спасител на открити водни площи и море", а останалите за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай